top of page
Book no.1
Akit itt felejtettek borito

AKIT ITT FELEJTETTEK

Hamarosan
ajve_BORITO.jpg

AJVÉ

Egy nagyon érzékeny kislány meséli el gyerekkorának legmeghatá- rozóbb élményeit és emlékeit. Mesél világszép édesanyjáról, egy- kor szebb napokat látott úrinő nagymamájáról, édesapjánál tett vasárnapi látogatásairól, a fantasztikus, szeretetre méltó nevelő- apáról, az osztálytársakról, a Kádár-kor összes szépségéről és fáj- dalmáról, táborokról, amerikai rokonokról és illatos radírokról... Az először 2000-ben megjelent Ajvé egy család három generá- cióját mutatja be finom humorral és mély emberismerettel.

Vándorhomár_BORITO.jpg

VÁNDORHOMÁR

A businessman. A bank clerk. A history teacher. A housewife. Nothing in common, nothing in particular. But they are tied together by the fall of socialism, which robs them of their dreams and opportunities, the city, which could be any city in Eastern Europe, and a secret. A swirling, eddying story about the past thirty years, about hope, blunders, confusion, and delusion in the post-socialist world. 

hummogo_borito.jpg

HÜMMÖGŐ

Megszökött egy zsiráf az állatkertből, mert ott rosszul bántak az állatokkal. A bölcs Hümmögő, barátaival ördögi tervet eszel ki, hogy megmentsen minden szenvedőt. Végül új választásokat írnak ki, hogy eldöntsék, ki legyen az állatkert új igazgatója. És ekkor még mindig csak a kalanok elején tartunk.

 "Az okoskodó troubleshooter Hümmögő vagy a végtelenül hiú Empilla sosem fizet rá gyarlóságára, utóbbi büszkeségét, lompos vörös farkát áldozza be egy barterba, cserébe orvosságot kap katicanáthára, persze hogy végül megdicsőül. A történet regényszerűen szövevényes, és Lugosi sok gondot fordít arra, hogy a szálakat elvarrja."

Book no.2
Book no.3
bottom of page